2009. október 24-én a Mohácsi Torna Egylet Nimród Íjász Szakosztálya 12 versenyzővel vett részt a Szegeden megtartott XVI. vándorzászlós íjászversenyen. A csapat korán reggel, jó hangulatban indult Mohácsról. A megérkezést követően megtörtént a nevezés. A nevezés és a megnyitó közötti időt a felszereléssel, bemelegítő lövéssel és a hagyományőrző kézművesek portékáinak megtekintésével múlattuk. Mindezek mellett felmértük a lehetőségeinket is, hogy kik és milyen csapatok jöttek el a versenyre. Az ország sok pontjáról sereglettek össze az íjász egyesületek. Összesen 11 csapat és annak 96 versenyzője jött el. Az esélyes csapatok is a legjobbjaikkal érkeztek. Már a verseny elkezdése előtt tisztán látszott, hogy szoros és nagyon nagy verseny várható. A szokásos 20 cél helyett 25 cél került kihelyezésre. A célok között volt 2D-s, 3D-s, 5 db. mozgócél és több ügyességi cél. (lengőkorong, függőleges kötél, vízszintes kötél) A célok kihelyezése is változatos távokra történt. (5 - 40 méter) A házigazdák mindent megtettek, hogy keményen megküdzjenek a csapatok a vándorzászlóért és a győztes csapat méltán mondhassa: mi voltunk a legjobbak.

 

A verseny időben elkezdődött. 3 vesszővel lőttünk 10-8-5 pontokért. Az egyéni versenyben 53 felnőtt férfi mérte össze a tudását. Mindenki jól lőtt, de a legjobbak mégjobban. Minden lövésük talált. Nem tudtak mellé lőni. Célonként elhozták a 25-30 pontot. Az 5-6 fős csapatok gyorsan haladtak. Kora délutánra véget is ért a verseny első fordulója. Itt már nagyjából körvonalazódtak a lehetőségeink. Az egyéni eredmények összesítése alatt korong lövő versenyt tartottak a házigazdák. 3 "flu-flu" vesszővel (nagytollú vessző, amely nem repül messzire) kellett lőni az ég felé feldobott kb. 20-25 cm átmérőjű szivacs korongra. A verseny sokáig tartott, mert sokan jelentkeztek. A hosszas küzdelem meghozta szakosztályunk első eredményét: SZŰCS BALÁZS nyerte meg ezt a versenyt!

 

Ezt követően került megtartásra a vándorzászlós verseny 2 fordulója. Minden csapatból az 5 legtöbb pontot lövő versenyzőt szólították. Tőlünk az alábi csapat került ki:

1, Czita Tibor

2, Szűcs Balázs

3, Schnell Tamás

4, Szűcs Gergely

5, Iloskity Zoltán.

 

Minden versenyzőnek kellett választania egy távolságot (10-50 méter között) A 10 méterről lövő 1 veszővel, a 20 méterről lövő 2 vesszővel, stb. lőhetett. Az 50 méterre kihelyezett célokra 5 vesszővel lehetett lőni. Az elérhető találatok 10-20-30-40-50 pont volt.

 

Az itt elért pontokat hozzáadták az 5 versenyző egyénileg elért összesített pontjaihoz. Az így elért pontok alapján az alábbi csapateredmények születtek:

 

1) Keve Serege (Ráckeve)

2) Csaba Lovasíjász Kör (Békéscsaba)

3) MTE Nimród (Mohács)


A vándorzászló Ráckevére került.

 

Az egyéni verseny eredményhirdetése TAKÁCS MÁTÉ-nak hozott diadalt.

Pontja alapján a dobogó III. helyére állhatott fel. Gratulálunk a szép teljesítményéhez!

 

Az egyéni versenyen csapatunk tagjai az alábbi helyezéseket érték el:

Gyerek kategória:

3. Takács Máté

 

Ifi fiú kategóriában:

4. Czita Viktor

 

Felnőtt női Kategória:

10. Takács Norbertné, Marika (első versenyes)

 

Felnőtt férfi kategória:

  9. Czita Tibor

13. Szűcs Balázs

17. Schnell Tamás

20. Szűcs Gergely

27.Iloskity Zoltán

31. Kovács József

34. Dalmer Péter

44. Ifj. Czita Tibor

 

Senior férfi kategóriában:

8. Bozsér László

 

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Egy nagyon erős országos versenyen a Nimród csapata a dobogó 3. helyén állt.

 

A versenyen készült képek folyamatosan felkerülnek a galériába.

 
Webmester