Mohácsra is került a Keve Serege serlegeiből!


2010.04.11-én került megrendezésre a vándorzászlós verseny Ráckevén. A verseny napjára előrejelzett időjárás nem kecsegtetett bennünket  sok jóval, mert ország szerte várható záport, zivatart, elszórtan jégesőt jósolt. Szakosztályunkat Takács Máté képviselte a versenyen. A házigazdák forró teával, és sok szeretettel fogadták a versenyzőket.

 

A nevezést követően 11 órakor elkezdődött a verseny, mely 19 célból állt. Többféle ügyességi cél tette próbára az íjászok tudását. Voltak közeli, távoli célok, és alkalom nyílt kipróbálni a magasból való lövészetet is. Egy cél külön említést érdemel, a "vesszőket faló rettegett vaskakas", mely egy bádoglemezből kivágott krédli nagyságú kakast ábrázolt. Akik a kakast eltalálták, azoknak nagy kő esett le a szívükről, mert a kakas polifonból volt, de akik a lemezt találták el, azok közül sokaknak búcsút kellett venni a vesszőjüktől.


A versenyt ebéd követe, ahol a szakácsok kitettek magukért, a gulyás mellé palacsinta is járt . A már jól lakott , vállalkozó szellemű íjászok egy idegen íjjal lőve mérhették össze tudásukat, aki közölük aki a legtöbb pontot szerezte, az elnyerte az íjat.

 

Majd a vándor zászlóért folyt a harc a csapatok között.A versenyt végül a magaslesről történő 54 m távolságra levő céltáblára lövés zárta.

 

A díjátadásnál a vendéglátóink megköszönték a részvételt, a Jó Istennek pedig az időjárást, mert a  néhány percig tartó jégesőtől eltekintve Ráckevét elkerülték az esőfelhők. Nagyon sok szép eredmény született , közöttük serdülő fiú kategóriában Takács Máté aranyérmes lett, igen magas pontszámmal. Az eredményhirdetéskor a dobogósok nagy örömére az érem mellé kupa is járt. Gratulálunk a szép teljesítményhez!!

 

A vándorzászlót  a Sziget Szíve  nevű íjászegyesület vihette haza nagyszerű teljesítményével.Webmester