Szakosztályunk tagjai 2010.05.22-én a siklósi "Apró Paták Lovas Sport Egyesület" versenyén vettek részt Palkonyán. Az égiek kedvező időjárást biztosítottak a verseny idejére. Kísérleti jelleggel a csapatok indítása egymás után történt 20 perces késleltetésekkel. Így minden csapat az 1. célnál kezdett. A próba jól sikerült. Nem alakult ki torlódás, a versenyre szánt időbe belefért minden csapat. Mindenki végigért a célokon. Siklósi barátaink megmutatták, hogy ez a módszer egy kislétszámú versenyen nagyon jól működik. Remélhetőleg a közeljövőben tesztelni tudjuk majd náluk egy nagylétszámú (100 fős) versenyük során, hogy az elméletük igaznak bizonyult.

 

Az utóbbi időben kezdett egy új "mozgalom" kialakulni az íjászversenyeken, amihez a mi szakosztályunk is csatlakozott egy nagyon finom csobanaccal a május 15-i versenyén. A siklósi rendezők is szakítottak az íjász hagyományokkal. Az íjászversenyek jellegzetes ételét a babgulyást felváltotta a falusi tyúkhúsleves, a töltöttkáposzta, kalács, bor és a kávé, amihez figyelmes kiszolgálás párosult.

 

A verseny jó hangulatban telt. A célok távolsága kellemes volt. Az eredményhirdetést mindenki nagy izgalommal várta. Ismét sikerült öregbítenünk hírnevünket. Csapatunk 9 tagjából öten állhattak dobogóra.

 

Mini korcsoportban:

1. Hadfi Máté

 

Gyerek korcsoportban:

1. Takács Máté

 

Ifi korcsoportban:

1. Ifj. Péter János

 

Felnőtt férfi korcsoportban:

1. Czita Tibor

3. Szűcs Balázs

 

A részletes eredményeket megtekinthetők a Tudástár / Íjászat / 2010 évi versenyeredmények oldalon.

 

A versenyen készített képeket a Galéria / Amerre jártunk oldalon találjátok.

 

 

Tovább folytatódott a "Malac-kupa" a versenyen. az idei év 2 versenyének összestése alapján:

 

2. Takács Máté

3. Hadfi Máté

5. Mányoki József

 

A verseny jó hangulatához hozzájárult még, hogy a palkonyai pincesoron, (ahol a verseny is megrendezésre került) "Nyitott pince" borkostólót tartottak. Mindenki számára emlékezetes marad a verseny. Valakinek a jó verseny, valakinek jó ebéd, valakinek a jó eredmény. A szerencséseknek pedig mindhárom...

 

-esté-

 Webmester