Szakosztályunk kis csapata február 20-án Dunaújvársban részt vett a 3. Magyar Hagyományos Íjász Tábla elnevezésű megmérettetésen. A rendezők kérésére már 9 óra előtt megérkezettt 5 fős csapatunk a helyszínre. Rövid regisztráció után megtekintettük a pályát, a célokat, és a rendezvénycsarnok aulájában megjelent, íjászportékákat kínáló árusokat. A helyszínnel étött, és a kereskedőkkel történő ismerkedés után, mivel 100 feletti nevező volt, sajnos igen sokat kellett várnunk a verseny megynitására.

A megnyitó keretében köszöntött minket a rendező, dunaújvárosi kerecsen íjász klub vezetője, valamint Posta Pál a verseny egyik kitalálója. A szervezők egy kis néptáncos műsorral is kedveskedtek, melyre azonban már csak kevéssé tudtak odafigyelni a versenyzők, mi is, mivel mindenkinek a versenyen jártak már az agytekervényei, és inkább a húrokat pengették volna.

Azonban ezek után még, ismét, nagyon sokat kellett várnunk mire sorra kerültünk, mivel nagyon nehezen indult el a verseny. Azonban a várakozásunk alatt már köszönthettük is a megmérettetés első bajnokát, aki a mi sorainkból került ki. Takács Máté ugyanis megnyerte kategóriáját. Gratulálunk neki!

 

Ezek után lassan mi is sorra kerültünk, és elkezdtük a lövést, valamint megtudtuk, hogy Péter János bejutott a döntőbe ifi kategóriában.

 

A célok nem voltak nehéznek mondhatók, a távolságok pedig 9 és 20 méter között voltak. 7 db. A kis számú célnak köszönhetően nem volt lehetőség a hibázásra.
A versenyen megjelent az ország elit íjászainak nagy része. Az első három helyen továbbjutott versenyző 90 % vagy a feletti teljesítményt nyújtott.

 

Az első forduló(elődőöntő) után elmentünk ebédelni egy igen színvonalas vendéglőbe, ahol nagyon ízletes és bőséges ebédet készítettek nekünk.

 

Jóllakottan visszatérve a verseny helyszínére, megnézhettük Péter János döntőjét. János igen jó lövéseket produkált, de sajnos volt két hibája így a negyedik helyezést érte el. Gratulálunk neki! Márcsak azért is mert a két rosszabb lövés mellett csak 10 est lőtt.

 

Az izgalmas ifi döntő után megtudtuk, hogy nem sikerült továbbjutnuk a középdöntőbe. Mivel többünknek még itthon is volt programja, és már fél 5 is elmúlt (egy átlagos verseny ilyenkor már végetér) elindultunk hazafelé...

 

 

A verseny eredményei az mhit.hu oldalon vagy itt megtekinthetők.

 Webmester