Szakosztályunk csapata részt vett Felsőegerszegen a sásdi Nyílzápor Íjász Egyesület első hivatalos versenyén. Mindenki kíváncsian várta Baranya megye legfiatalabb íjász egyesületének a versenyét. A várakozást jócskán felül múlta a verseny. Profikat megszégyenítő szervezés várta az íjászokat. A kellemes meglepetések sorozata a reggelire felszolgált sült májjal (+kenyér, ubi és tea) kezdődött. A nevezés és a csapatok elosztása is gördülékenyen ment. Külön öröm volt látni, hogy a szekszrádi Alisca Íjász Egyesület milyen nagy létszámmal képviselte magát a versenyen. Az örömöt tovább fokozta, hogy a versenyzőinek legalább a fele gyerek korcsoportban indult. Szép és lelkesítő dolog volt látni a mai utánpótlás inséges időszakban ezt a nagy számú gyerek "sereget".

 

A verseny is szépen, rendezett körülmények között zajlott le. A célok száma, kihelyezése, távolsága és változatossága folyamatosan "éber" állapotban tartotta a versenyzőket. Mindig volt minden célnál valami kis ügyességi, távolságbeli, meglőhetési kihívás, de mindegyik cél meglőhető volt. Nem volt olyan cél ami elrugaszkodott a realitásoktól, de pont megszerzése mégsem volt olyan egyszerű. Ez a remek pálya bebizonyította minden versenyzőnek, hogy van még hova fejlődnie, mert igencsak előfordult mindenkinek a "tarisznyájában" a meglőtt "tök".  Ezek a tökök főleg az eredményhirdetéskor mutatkoztak meg leginkább, amikor valaki csak 1-5 ponttal maradt le a dobogóról...

 

A verseny helyszíne is nagyon szép környezetben volt. Ilyen szép pályával évekkel ezelőtt találoztam Gyűrűfűn. (amikor még rendeztek versenyeket) A versenyről és a pályáról készített fényképeket a Galériában lehet megnézni. Kölön elismerést érdemel érdemel házigazda, amiért ilyen nagy számban tett ki 3D-s célokat.

 

A verseny után a nagyon finom marha pörkölt és mákoskalács várta a kellemesen elfáradt íjászokat. Mindenki asztalhoz tudott ülni, ami egyre gyakoribb jellemzője az íjászversenyeknek. Lassan már csak az emlékeinkben élnek az évekkel ezelőtti íjászversenyek, ahol az árokparton és a fűben ülva ettük a babgulyást.

 

Az ebédet követően a távlövés helyi adottságának hiánya miatt egy hosszúra sikeredett, de annál izgalmasabb korong lövő versenyt tudtunk végignézni. A szép, napos idő csábította is a résztvevővek, hogy maradjanak még együtt és senki ne siessen haza. Csak a távolabbról érkezők várták nagyon az eredmény hirdetést.

A nagy létszámnak és a jó eredményeknek köszönhetően az Alisca leszüretelte a díjak nagy részét a gyerek kategóriában, amihez gratulálunk nekik! Viszont ahol a Nimród iindul ott nekünk is terem babér! Az ifi versenyzőink nagy dicsőséget hoztak szakosztályunknak. nekik "bérletük" volt a dobogóra:

 

1. ifj. Péter János

2. Takács Máté

3. ifj. Jónak Zoltán

 

A felnőttek is szép eredményeket értek el:

 2. Hauser György 


Sajnos versenyen összegyűjtögetett pár "tök" egyel (vagy kettővel) több volt a kelleténél. Jónak Zoltán és Schnell Tamás holtversenyben az 5. helyen végzett. (nagy szívfájdalamamra nem kaptunk emléklapot)

 

Senior kategóriában: 

1. Mányoki József

 

A verseny eredménye ITT nézhető meg.

Egy első versenyes íjász egysület emlékezetes versenye volt!

Gratulálunk a dobogósainknak! Hajrá Nimród!Webmester