Tisztelt Egyesületi Vezetők!

 

Mindannyiunk jól felfogott érdeke az utánpótlás-nevelés és a tehetséggondozás. A kimagasló sportteljesítmény az íjászat fejlődése mellett egyesületeink előmenetelében is jelentős szerepet játszik.

Célunk megvalósítását első körben a szaktudás egyesületi szintre juttatása, a spotszakemberek képzése jelenti. A régió vezetésével felhatalmazott elnökség a Level 1 képzés megszervezésével tud segítséget nyújtani számotokra, hogy az íjászatban elért eredményeitek tovább tudjátok fejleszteni. Elképzeléseink szerint a versenyszezon végén 2015 novemberében kerülne erre sor. A képzés MÍSZ által pénzügyileg támogatott ugyan, de még így is térítéses. Nem titkolt célunk, hogy egyesületenként legalább egy Level 1-es edző felkészítését szeretnénk elérni. A régió vezetése ezzel egyidejűleg keresi annak a lehetőségét, hogy a rendelkezésre álló saját forrásokból hogyan tudja támogatni a szerényebb eszközökkel rendelkező egyesületeket.

 

Kérünk benneteket, hogy lehetőségeitek ismeretében előzetesen tájékoztassatok bennünket hányan emberre számíthatunk egyesületetekből.

 

A sportszakember képzésen túl a központi edzések megszervezésével próbálunk segítséget nyújtani az utánpótlásképzésetekben. Ez terveink alapján egy 6 hetenkénti alkalom lenne, melyre egyesületenként 3 utánpótláskorú versenyzőt, az egyesület edzőjét (illetve Level 1 várományosát) várnánk, akik a régiós edző vezetésével, közös munkával gondoznák tehetségeinket. E központi edzések nyújtanának lehetőséget neves íjászok meghívására és tehetséges felnőtt íjászok konzultatív jellegű szakmai fejlesztésére. E témában és arra kérünk benneteket, hogy igényeitekről tájékoztassatok bennünket, mert az alapján tudjuk meghatározni a konkrétumokat.

 

Kérlek benneteket, hogy mind a Level 1 képzés, mind központi edzések tekintetében végezzetek alapos igényfelmérést egyesületetekben és lehetőleg március 2-ig tájékoztassatok bennünket, hogy a szervezési munkát tovább tudjuk folytatni.

A fentiekkel egyidejűleg tájékoztatlak benneteket, hogy a 2015 diákolimpia megrendezésétől az Alisca Nyilai Egyesület visszalépett. A verseny megszervezésének lehetőségét az Elnökség a Celőke IE-nek adta. A kérdésben az elnökség érintett tagja természetesen nem szavazott.

 

Pécsvárad, 2015. február 13.

 

A régióvezetésének megbízásából: Bori GáborWebmester