A megyénk íjász vezetői pontosították a 2017. év Baranya Íjásza versenysorozat aktuális részleteit. Ennek alapján az alábbi dolgok változtak, ill. maradtak a régiben:

 

- az ebéddel együtt a nevezési díj maximális összege 3.500 Ft. Az egyesületek maguk döntik el, hogy az étkezés költségét egybe veszik-e a nevezési díjjal így mód lesz arra, (ahol ez bontva lesz) hogy valaki ne kérjen ebédet és csak nevezési díjat fizessen. Az íjászokat arra kérnénk, hogy ha a kiírásban bontva szerepel a nevezési díj és az étkezés, akkor a nevezés elküldésekor írja hozzá, hogy kér-e ebédet, ill. vendégebédet.

 

- 8 (nyolc) BÍ verseny lesz az idei évben amiből az 5 legjobb verseny eredménye fog beleszámítani a végső eredménybe. Itt szeretném ismét felhívni minden résztvevő íjász figyelmét a nevezések pontosságára. (név azonos módon történő megadása minden versenyen, azonos korcsoport betartása minden versenyen)

 

- a legtöbb versenyen résztvett íjászok kitartása és hűsége a sásdi eredméynhirdetésnél díjazásra kerül. Itt jegyzem meg, hogy a díjazás mértéke és mennyisége attól függ, hogy mennyi íjászt fog érinteni ez a különdíj kategória. Mindenképp elsőbbséget élvez(nek) az(ok)-az(ok) íjász(ok) akik mind a 8 versenyen részt vett(ek). Ha ilyen nem lesz akkor következnek a 7 versenyen résztvettek.

 

- a Baranya Íjásza versenysorozat eredményhirdetésekor az alábbi elismerések kerülnek átadásra:

- serleg a korcsoport győztesének (köszönet érte Vadon)

- BÍ póló a korcsoportok győztesének

- BÍ emblémás kerámia érem a dobogósoknak

- oklevél a dobogósoknak (felnőtt férfiaknál az első 10 helyezettnek) 

- névre szóló emléklap az 5 versenyen résztvett íjászoknak ahol fel lesz tüntetve, hogy hány százalékos ereményt ért el a versenyek összesítése során

 

- a BÍ pontok a bevált százalékos módszer alapján kerülnek összesítésre. 

- nevezhető kategóriák:

I. kategória (kifutó nélküli íjak kizárólag fa vesszőkkel)

II. kategória (bármilyen kifutóval rendelkező íj, kifutó nélküli íj + karbon vessző) 

III: kategória (fúvócső)

A változtatás jogát mindenki fenntartja. Akinek ötlete, javaslata van a versenysorozattal kapcsolatban keresse meg az egyesület vezetőket e-mailban, vagy személyesen bármelyik versenyen.  Mindenkinek sikeres versenyzést és kellemes időtöltést kívánunk!

 

 Webmester